Tips och råd

Om Sotarbolaget

Sotarbolaget i Jämtland AB
– till din tjänst sedan 2004

Sotarbolaget i Jämtland AB är etablerat sedan 2004 och ombesörjer brandskyddskontroll och sotning på kommunernas uppdrag i cirka 25 000 hushåll i Östersunds, Bergs och Krokoms kommuner.

Utöver lagstadgad sotning och brandskyddskontroll utför vi ventilationsrengöring samt olika typer av konsultbesiktningar. Bland våra uppdragsgivare finns såväl den enskilde fastighetsägaren, som bygg-, fastighets- och förvaltningsbolag. Sotarbolaget i Jämtland AB sysselsättare 9 medarbetare och är certifierat för de flesta förekommande arbetsmoment och uppfyller även de vanligaste kvalitetssäkringarna, genom FR2000.

Sedan 2019 ingår Sotarbolaget i Jämtland AB i SoVent Group. Det är den ledande aktören inom den svenska sotnings- och ventilationsbranschen, med verksamhet från Halland i söder till Västerbotten i norr. De 39 syskonföretagen i gruppen sysselsätter över 500 medarbetare. Företagen samverkar inom bland annat kompetensutveckling. Förutom den övergripande branschutbildningen vid sotarnas skola i Rosersberg har gruppen en egen skola, SoVent Academy i Märsta, med utbildningar inom sotnings- och ventilationsteknik.

Nyfiken på att bli en del av vårt team?

Att jobba som sotare är ett i högsta grad omväxlande arbete. Du får inte bara klättra på taken och bekanta dig med skorstenar och eldstäder. Ett växande område handlar om inomhusmiljö, där våra ventilationstjänster blir allt viktigare för våra kunders hälsa, komfort och driftsekonomi. Med tiden kommer du att kunna hantera samtliga roller – om du så önskar. Känner du dig manad, eller om du vet någon som skulle kunna passa in i rollen hos oss, skicka gärna en spontanansökan!